štvrtok 24. novembra 2011

Kokosové mlieko

Človek by si myslel, že sú na tomto svete veci, ktoré predsa nemusia obsahovať chémiu, či je to len naivita 21. storočia?

Alnatura Kokos Milch

Zloženie: kokosový podiel 60% vyprodukovaný v ekologickom poľnohospodárstve, voda













Shan’shi Kokosove mlieko

Zloženie: dužina z kokosového orecha 80%, voda, zahusťovadlo: guarová guma, karboxylmetylcelulóza, emulgátor: polysorbát 60, antioxidant: disiričitan sódny
E412 – guaranová guma – vláknina, ktorá sa využíva na zahusťovanie a stabilizáciu. Vyrába sa zo semien rastliny Cyamopsis tetragonolubus. Používa sa v mrazených a mliečnych krémoch, pekárenských produktov, instantných polievkach, omáčkach. Znižuje hladinu cholesterolu, môže vyvolať svrbenie, alergiu. V primeranom množstve nemá látka nežiaduce účinky.

E466 – karboxylmetylcelulóza - látka je vyrábaná chemicky z celulózy, slúži na zahusťovanie. Môže mať vplyv na trávenie.

E435 – polysorbát 60 – emulgátor, stabilizátor, odpeňovač, ktorý sa vyrába syntézou. Pridáva sa do pečiva(aby ostalo čerstvé), cesta(na spevnenie), smotany do kávy(zabraňuje deleniu oleja), práškových výrobkov(zvlhčuje), nealko nápojov(odpeňovač). Nachádza sa aj v pekárenských výrobkoch, tortových zmesiach, polevách, stužených olejoch, cukrovinkách, zmrzlinách, krémoch, dezertoch, dressingoch, majonézach. Vo väčšom množstve môže spôsobovať hnačky.

E223 – disiričitan sódny – konzervant a antioxidant, používa sa pri výrobe vina, džúsu, octu, nealka, výrobkov zo zemiakov a sušeného ovocia. Môže spôsobovať alergie, ničí vitamín B1.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

“Take care of your body. It’s the only place you have to live.” Jim Rohn


Vítam Vás na mojom blogu good-long-life.

Tento blog vznikol na základe mojej neustálej chuti dozvedať sa nové veci hlavne v oblasti zdravia a zdravého životného štýlu a keďže som nenašla platformu kde by boli takéto informácie pekne archivované rozhodla som sa že nebudem len hľadať ale sa aj s informáciami ktoré som našla deliť.

Preto ak Vás niečo zaujme dajte vedieť, ak by sme mali nájsť informácie o téme ktorá Vás zaujíma a ešte sme sa jej nevenovali ozvite sa a spoločne si môžeme urobiť malú databázu lepšieho života:)

Ďakujem vopred všetkým za každý koment, prečítanie článku alebo inej interakcie!

Nech je náš život krajší a hlavne zdravší :)