Mám chuť na niečo malé slané pod zub...hmm čo to bude?
Slovakia tyčinky cibuľové
Odkedy som AWARE čo všetko mi v obchodoch ponúkajú na jedenie a aký humus niektoré výrobky obsahujú pozerám si zloženie všetkého a aj pri víkendových prehreškoch sa snažím vyberať si najmenšie zlo. Preto som napríklad vymenila tradičné Dručka za Slovakia tyčinky. I keď aj na tie si treba dávať pozor, keďže tieto obsahujú dosť cukru.
A tu je malý rozbor týchto snackov...
Slané tyčinky DRU
- Pšeničná múka
- Rastlinný olej
- Jedlá soľ
- Droždie
- Jačmenná sladová múka - Koncentrát (zahustený rastlinný extrakt) vyrábaný z jačmenného sladu. Používa sa na zníženie nákladov, alebo mimo sezóny pri nedostatku iných surovín. Používa sa na výrobu pečiva, pekárenských produktov, oblátok, cukroviniek, liekov...
- Sušené mlieko plnotučné
- E524 Hydroxid sodný - Je umelo vyrobená látka, ktorá sa využíva k úprave pH,
obarovaniu kurčiat, pri výrobe čokolády, zľahčuje tiež šúpanie zeleniny. Nájsť
ho môžete v olivách, margarínoch, zmrzline, slanom pečive, sladených
nápojoch.
Pri slanom pečive slúži roztok na potieranie za účelom osolenia a zachovania tvrdosti. Pri olivách(hlavne čiernych) odstraňuje horkú chuť, uľahčuje šúpanie zeleniny, zabraňuje tiež aby šťava vytekala z mäsa.
Nežiaduce účinky nie sú známe, v Austrálii je však používanie hydroxidu sodného zakázané, v Českej republike sa nesmie používať ako prísada do detskej výživy.
Slovakia tyčinky cibuľové
- Pšeničná múka
- Rastlinný olej
- Cukor
- Cibuľový prášok
- Glukózový sirup- F 62 sa vyrába z kukurice, je zmesou dextrózy, maltrózy a vyšších sacharidov vysokej nutričnej hodnoty. Využíva sa ako čiastočná, alebo úplná zámena za sacharózu(repkový, trstinový cukor, muskovado(surový nerafinovaný trstinový cukor)).
- Jedlá soľ
- Maslový prášok
- Špaldové vlákno - Pod týmto pojmom som nič nenašla – takže predpokladám že sa jedná o klasickú špaldu – ktorá ma jemnú štruktúru vlákien.
- Syrovátka - Je tekutina žltozelenej farby, ktorá vzniká po zrazení mlieka, kedy sa vytvorí kasein (tvaroh) a tekutá časť – mliečne sérum (syrovátka). Vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe syrov a tvarohu. Obsahuje vitamíny B1, B2, B6, B12, vitamíny C a E, minerálne látky ako horčík, fosfor, vápnik, draslík, sodík a zinok. Syrovátka ma pozitívny vplyv na organizmus vnútorne aj navonok. Vnútorne pomáha očisťovať organizmus o toxické látky, podporuje činnosť ľadvín, upravuje metabolizmus, zlepšuje látkovú výmenu, napomáha pri znižovaní cholesterolu, zabraňuje zápalom žalúdka a čriev. Na vonkajšie použitie syrovátka pôsobí protizápalovo pri akné, dermatózach, prekrvuje a vyhladzuje pokožku.
- Sladová múčka - Je koncentrát (zahustený rastlinný extrakt) vyrábaný z jačmenného sladu. Používa sa na zníženie nákladov, alebo mimo sezóny pri nedostatku iných surovín. Používa sa na výrobu pečiva, pekárenských produktov, oblátok, cukroviniek, liekov...
- Extrakt z droždia
- Paprikový prášok
- Korenie
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára