Jeden zdravý po-Vianočný škoricový receptík:)
- 350g pohánková múka
- ¾ kávovej lyžičky soli
- 1 ½ kávovej lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky sódy bicarbóny
- 2 kávové lyžičky pomletej škorice (plus na posypanie)
- 160 g trstinový cukor – zmixujeme na stredne jemno (plus na posypanie)
- 375ml cmaru
- 1 vajíčko
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 70g masla na pečenie
- 400g pomixovaných banánov
Postup:
1. spolu zmiešame: múku, cukor, soľ, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a škoricu
2. zvlášť zmiešame: vajíčko, cmar a vanilkový extrakt
3. zmes múky a zmes cmaru spolu premiešame
4. pridáme roztopené maslo a pomixované banány a zmiešame
5. hotovú zmes vkladáme do plechu na mafiny, do ktorého vložíme papierové košíčky
6. pečieme 20-30 minút pri 170⁰C
2. zvlášť zmiešame: vajíčko, cmar a vanilkový extrakt
3. zmes múky a zmes cmaru spolu premiešame
4. pridáme roztopené maslo a pomixované banány a zmiešame
5. hotovú zmes vkladáme do plechu na mafiny, do ktorého vložíme papierové košíčky
6. pečieme 20-30 minút pri 170⁰C
Keďže najobľúbenejšia torta mojej polovičky je banánová, zo zvyšného cesta som mu upiekla malú banánovo-škoricovú tortičku, do ktorej som po upečení pridala džem - aby sa aj on usmieval:)
To vypadá naprosto skvěle. Něco takového asi vyzkouším. Muffiny mám ráda. Jen já se teda teď v poslední době do všech takových dobrůtek snažím dávat i nějaký protein. Mám teď doma například v prášku takový protein pro ženy který je vlastně skvělý i na vaření. Má totiž výbornou chuť. Už několikrát jsem ho použila do takových koláčků, které dělám a myslím si, že v muffinech by chutnal taky skvěle.
OdpovedaťOdstrániť