- 500g celozrnnej ražnej múky
- 150g hladkej múky
- 380ml vody
- 1 lyžica octu
- 2 kávové lyžičky soli
- 2 kávové lyžičky trstinového cukru
- 1 kocka droždia
- mlieko na rozpustenie droždia
- rasca
- vlašské orechy
Postup:
1. Príprava kvásku - kocku droždia rozmrvíme do mlieka izbovej teploty - pol hodinku
pred prípravou chleba.
2. Zmiešame múky, vodu, soľ, cukor, ocot, rascu a nakoniec pridáme kvások.
3. Vymiešame cesto doktorého zapracujeme oriešky.
4. Vymiesené cesto dáme na plech, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť cca. hodinu.
5. Pečieme pri teplote 200 stupňov 40-50 minút.
Brú chuť:)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára